2013. június 10., hétfő

Égerszögi jógatábor

Gyakran járok fel Pestre. Egy kedves barátom konyhafőnök egy neves jógaközpont, az Átma Center éttermében és fel szokott kérni, hogy alkalmanként ugorjak be mellé vagy helyette a konyhára.

Most egy nagyszerű ajánlattal keresett meg, mégpedig azzal, hogy  a jógaközpont vezetője egy a hegyekbe elvonulós szemináriumot tervez és a résztvevőknek lenne lehetőség napi háromszori étkezésük biztosítására.

Kaptam egy ügyes segítőt, aki egyben a sofőröm is volt. Szombaton reggel bepakoltuk az autóba a kis felszerelésünket (gázpalack, gázzsámoly, 2 edény, néhány egyéb konyhai eszköz és alapanyag)és útra keltünk Pestről egészen az égerszögi turistaházig.

Délre le is értünk úgyhogy gyorsan neki is kellett állni a főzésnek, hogy kettő órára kész legyen minden. A menü Prabhupada sabji volt, ami párolt burgonyát, párolt zöldborsót, sült mandulát, sült házisajtot és paradicsomszeleteket takar, tejszínes savós szószban s mellé párolt rizst készítettünk.

Eredetileg az volt a terv, hogy mindenki hoz magával evőeszközöket, tányérokat, mert nem is sejtettük, hogy a hely fel lenne szerelkezve ilyesmikkel. Viszont amikor megmutatták a konyhát meglepődve tapasztaltuk, hogy de jó! hát van itt minden. S így, amíg a résztvevők a szabadban jógáztak, mi a konferencia teremben szépen megterítettünk.

Estére a könnyed emésztés érekében egy egyszerűbb zöldséglevessel rukkoltunk elő. Reggelire majonézes saláta volt. Ebédre upma készült ami annyit takar, hogy búzadarás szósz fedi be az étel sűrűjét. Vacsorára gyümölcsleves volt és meglepetésnek készítettünk zöldségfasírtot a tábortűz mellett ülőknek.

Másnap reggel ismét salátáztunk egyet aszalt paradicsommal, olívabogyóval, mozzarellával, színes salátával és egy tál tartár mártással (tojás nélkül persze). Ebédre tejfölmártásos párolt zöldségek voltak pirított kenyérféleséggel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése