2012. november 6., kedd

Indulás

     Íme egy hely, ahol megpróbálom összeszedni az alapvető konyha trükköket vegetáriánus formában.
Vegetáriánusnak lenni ma már elvileg nem nagy kunszt, tele a piac zöldségekkel és nem okoz nagy nehézséget bármilyen speciális fűszer beszerzése sem. Főleg ha ismeri az ember a (tradicionális) indiai gasztronómia alapjait, hiszen több vegetáriánus kultúra bölcsője. Ugyanakkor a szélrózsa minden irányában vannak húsmentes vagy éppen azt helyettesíthető ételek. Talán sokkal nehezebb komplett menüket kiötleni, főleg mindennapos lebontásba, hogy  azért a változatosság is szerepet kapjon étkezési szokásainkban.

    Mind amellett, hogy oldalunkon számos tipp, érdekesség és recept kap majd helyet, igyekezni fogok a valamilyen allergiával küzdő személyeknek is segítséget nyújtani, hogy hogyan is lehetne elérni a mindennapi betevőt úgy, hogy ne rabolják le az emberfiát anyagilag. Személy szerint én csak vegetáriánus lennék, de eltökélt szándékom, hogy az egészséges táplálkozást egy mindenki számára elérhető szintre hozzam, vagyis inkább, hogy részt vegyek ebben.

    Hogy ki hogy vélekedik mi az egészséges, mire van szüksége a testnek stb. pro és kontra vitákba nem szívesen bocsátkoznék. Számtalan oldal, kimutatás, érv szól minden tézis ellen és mellett, így nem is áll szándékomban senkit se meggyőzni, se nem befolyásolni a téren, hogy hogyan vélekedik, vagy épp melyik oldalnak ítél bizalmat. Azt vallom, hogy hallgasson mindenki a megérzéseire, így nem kell majd senkit okolnia, s maga tanulhat saját kárán vagy sikerén, értem ezt minden élet területre. Legyen hát ez egy mindentől független, de érzékeny gasztro blog.

    Ezek tükrében szeretnék arra ösztönözni mindenkit, hogy ha ide illő témát vagy tartalmat talál a neten ossza azt meg velünk is, mindannyiunk javára. Megmondom őszintén én magam is a legtöbb bejegyzést más tollából fogom kölcsönözni, természetesen mindig feltüntetve a szerzőt, vagy a helyet ahonnan nyúltam.  

shanti
Laca        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése