Percek alatt is lehet ám dhált készíteni. Persze a jó munkához idő kell, de az nem mindig van.
Adott volt két céklagumóm és egy szál répám. Továbbra is a mungó babos ételek holdhavát éljük, így ötvözzük is a dolgokat.
Fogtam a mixeremet s beletettem a megpucolt alapanyagokat a fűszereket, a mungó babot, annyi vizet tettem mellé hogy bőven ellepje és jó pépesre daráltam. Edénybe öntöttem és 10 percig forraltam.
A répa és a cékla édes ízt ad az ételnek, így szerettem volna a fűszerezéssel más irányba vinni az ízvilágot.
A dhál tartalma:
- 2 db cékla
- 1 db répa
- 50 g mungó bab
- 4 db zellerlevél
- 1 kk köménymag
- 1 kk édeskömény
- 1/2 kk lepkeszegmag
- 1 kk fekete mustármag
- 1 l víz
- 1 kk hing
- 1 kupak citromlé
- só, bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése